Veelgestelde vragen


Kan ik ook stofstalen krijgen als ik de kleur nog niet helemaal weet?

Ja, geen probleem! Stuur een mailtje naar info@petitpip.nl met de gewenste kleuren en stoffen. Vergeet niet je adres te vermelden. De stofstaaltjes worden dan zo snel mogelijk naar je toegestuurd. 

Wat heb ik allemaal nodig voor mijn babyuitzet?

Het duizeld je vast met lijstjes en producten die je nodig hebt, dus ik deel mijn tips vanuit mijn eigen ervaring graag met jullie!

Beddengoed: 

  • 3x een hoeslaken (1 in bed en 2 reserve)
  • 2x een lakentje (1 in bed en 1 reserve)
  • 2x een dekentje (1 in bed en 1 reserve)

Het hoeslakentje heeft het meeste te verduren door het spugen of van doorgelekte luiers. Daarom is het fijn als je er daar 3 van hebt. Tip: leg een hydrofiel doek als bescherming onder het hoofdje, die kan je snel en makkelijk verwisselen.

Verzorging:

  • 3x een aankleedkussenhoes / Olli Ella verschoonmandje hoes
  • 12x een hydrofiel doek 65X65 CM (minimaal)
  • 2x een hydrofiel XL doek

Waarom zo veel hydrofiel doeken? In de eerste maanden gebruik je de hydrofiel doek voor heel veel verschillende dingen. Je gebruikt ze in het bedje, als spuugdoek, als handdoek na het badje, als kruikenzak en waarschijnlijk nog voor meer. Een minimum van 12 doeken is dus echt aan te raden, anders moet je erg vaak wassen ;-). De XL hydrofiel doeken zijn fijn om de kleine mee in te bakeren en als handdoek als ze ietsje groter zijn. Wikkel je kleintje er lekker helemaal in!

Kan ik mijn product ook ruilen?

Het is alleen mogelijk om je product terug te sturen en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsen voor het product dat je graag zou willen. Zie voor het retourneren ook de pagina 'retourneren'. 

Hoe lang kan je een verschoonmandje gebruiken?

Het mandje is te gebruiken totdat je kleine in lengte niet meer in het mandje past. Het mandje is plus/minus 75 cm lang. Als je baby een gemiddelde groei heeft, zal dit tussen de 9-12 maanden zijn. Vaak kunnen ze dan al zelf zitten, dus kan je het mandje nog steeds gebruiken voor na het badderen of met aankleden. Met verschonen zal je dan de beentjes omhoog moeten houden, anders steken de voetjes over de rand ;-). 

Hoe kan ik de producten het beste wassen?

De wafel en linnen producten kunnen gewassen worden op 30 graden. Het hydrofiel mag gewassen worden op 40 graden. De stoffen blijven het mooist als je het laat drogen aan de lucht. 

Wat betekent OEKO TEX Standard 100?

Oeko-Tex Standard 100 is een keurmerk voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Een Oeko-Tex gecertificeerde stof is dus vrij van schadelijke stoffen. Beter voor onze gezondheid en voor de huid van jouw kleintje. 

 

 

© 2018 - 2024 Petit Pip | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Op dit moment heb ik vakantie en maak ik geen bestellingen. Op maandag 26 augustus ga ik weer aan de slag. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst gemaakt. Er kan dus wel besteld worden, maar met een langere levertijd. Als dank voor jullie geduld kunnen jullie code ‘zomerstop’ gebruiken voor 10% korting op de gehele bestelling.